Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

sound suddenly disappeared

Last week sound worked all fine. After rebooting two days ago the sound was gone. I have no clue what happened. Pulseaudio messages are the following:

Dec  2 16:24:38 R8DY69X rtkit-daemon[1030]: Successfully made thread 1027 of process 1027 (/usr/bin/pulseaudio) owned by '42' high priority at nice level -11.
Dec  2 16:24:38 R8DY69X rtkit-daemon[1030]: Successfully made thread 1034 of process 1027 (/usr/bin/pulseaudio) owned by '42' RT at priority 5.
Dec  2 16:24:38 R8DY69X rtkit-daemon[1030]: Successfully made thread 1035 of process 1027 (/usr/bin/pulseaudio) owned by '42' RT at priority 5.
Dec  2 16:24:38 R8DY69X rtkit-daemon[1030]: Successfully made thread 1036 of process 1027 (/usr/bin/pulseaudio) owned by '42' RT at priority 5.
Dec  2 16:24:38 R8DY69X pulseaudio[1027]: [pulseaudio] module-alsa-card.c: Failed to find a working profile.
Dec  2 16:24:38 R8DY69X pulseaudio[1027]: [pulseaudio] module.c: Failed to load module "module-alsa-card" (argument: "device_id="29" name="platform-thinkpad_acpi" card_name="alsa_card.platform-thinkpad_acpi" namereg_fail=false tsched=yes fixed_latency_range=no ignore_dB=no deferred_volume=yes card_properties="module-udev-detect.discovered=1""): initialization failed.
Dec  2 16:24:58 R8DY69X rtkit-daemon[1030]: Successfully made thread 1352 of process 1352 (/usr/bin/pulseaudio) owned by '1000' high priority at nice level -11.
Dec  2 16:24:58 R8DY69X rtkit-daemon[1030]: Successfully made thread 1353 of process 1352 (/usr/bin/pulseaudio) owned by '1000' RT at priority 5.
Dec  2 16:24:58 R8DY69X rtkit-daemon[1030]: Successfully made thread 1354 of process 1352 (/usr/bin/pulseaudio) owned by '1000' RT at priority 5.
Dec  2 16:24:58 R8DY69X rtkit-daemon[1030]: Successfully made thread 1355 of process 1352 (/usr/bin/pulseaudio) owned by '1000' RT at priority 5.
Dec  2 16:24:58 R8DY69X pulseaudio[1352]: [pulseaudio] module-alsa-card.c: Failed to find a working profile.
Dec  2 16:24:58 R8DY69X pulseaudio[1352]: [pulseaudio] module.c: Failed to load module "module-alsa-card" (argument: "device_id="29" name="platform-thinkpad_acpi" card_name="alsa_card.platform-thinkpad_acpi" namereg_fail=false tsched=yes fixed_latency_range=no ignore_dB=no deferred_volume=yes card_properties="module-udev-detect.discovered=1""): initialization failed.
Dec  2 16:24:58 R8DY69X rtkit-daemon[1030]: Successfully made thread 1360 of process 1360 (/usr/bin/pulseaudio) owned by '1000' high priority at nice level -11.
Dec  2 16:24:58 R8DY69X pulseaudio[1360]: [pulseaudio] pid.c: Daemon already running.

Ok ich verstehe, dass er ein Kernel Modul nicht mehr läd, aber weder verstehe ich warum, noch weiß ich wie ich das Problem behebe. Kann mir jemand helfen?