Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

TTY screens in Fedora 16

For the longest time I've used the alt+f# keys to take over when a program starts eating up the I/O bandwidth (such as using the hard drive like crazy or something), since the terminals respond much, much better in those situations. However, ever since I upgraded to fedora 16 from 15, when i start x the TTYs all sort of disappear (when i use alt+f#). I get garbage characters on all of them and they don't seem to have a login method anymore. What can i do about it? I've tried searching, but i have no idea what to look for, because all my search results are coming up unrelated.

TTY screens in Fedora 16

For the longest time I've used the alt+f# keys to take over when a program starts eating up the I/O bandwidth (such as using the hard drive like crazy or something), since the terminals respond much, much better in those situations. However, ever since I upgraded to fedora 16 from 15, when i start x the TTYs all sort of disappear (when i use alt+f#). I get garbage characters on all of them and they don't seem to have a login method anymore. What can i do about it? I've tried searching, but i have no idea what to look for, because all my search results are coming up unrelated.

EDIT: Yeah, i mean the ctrl+alt+f1...f8 keys.

Also, i used the preupgrade method, so I don't have any idea what all of that it did and didn't do. But anyway, i'm using an ATI card. I have a feeling that this is a problem with some tty config out there, but i have no idea what it would be. As for garbage, i mean random letters then a debug message talking about it complaining that my bios is broken. I noticed i can still see parts of the original terminal (it's like it's trying to come out), but it's kinda faded and blurry (it's like it's trying to be in 2 modes at once).

TTY screens in Fedora 16

For the longest time I've used the alt+f# keys to take over when a program starts eating up the I/O bandwidth (such as using the hard drive like crazy or something), since the terminals respond much, much better in those situations. However, ever since I upgraded to fedora 16 from 15, when i start x the TTYs all sort of disappear (when i use alt+f#). I get garbage characters on all of them and they don't seem to have a login method anymore. What can i do about it? I've tried searching, but i have no idea what to look for, because all my search results are coming up unrelated.

EDIT: Yeah, i mean the ctrl+alt+f1...f8 keys.

Also, i used the preupgrade method, so I don't have any idea what all of that it did and didn't do. But anyway, i'm using an ATI card. I have a feeling that this is a problem with some tty config out there, but i have no idea what it would be. As for garbage, i mean random letters then a debug message talking about it complaining that my bios is broken. I noticed i can still see parts of the original terminal (it's like it's trying to come out), but it's kinda faded and blurry (it's like it's trying to be in 2 modes at once).