Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

Fedora 20 unable to boot (*.efi missing?)

Hey there,

sorry to bring this up this topic again but I couldn't find any solution yet.

I have installed Fedora 20 alongside Win8.1 on my Laptop (Sony Vaio Pro 13 SVP1311C5E) as I had done with Fedora 19 before. 19 worked nicely though I had to trick UEFI to boot via grub by renaming the default Windows boot loader, so I did the same after this installation but only to be greeted by an error message:

Secure boot not enabled
System BootOrder not found.  Initializing defaults. 
Reset System

(same for secure mode). First I thought it was related to this report: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1083943 since it's almost the same model but after a second installation attempt I found that there were no files respective files on the efi partition at all (mounted it in windows, /EFI/fedora is empty).

Now I'm kinda stumped, maybe someone has a clue? If there is anything info needed just let me know, I don't really know where to look though.

Thanks!

Fedora 20 unable to boot (*.efi missing?)

Hey there,

sorry to bring this up this topic again but I couldn't find any solution yet.

I have installed Fedora 20 alongside Win8.1 on my Laptop (Sony Vaio Pro 13 SVP1311C5E) as I had done with Fedora 19 before. 19 worked nicely though I had to trick UEFI to boot via grub by renaming the default Windows boot loader, so I did the same after this installation but only to be greeted by an error message:

Secure boot not enabled
System BootOrder not found.  Initializing defaults. 
Reset System

followed by an instant reboot and over again (same for secure mode). First I thought it was related to this report: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1083943 since it's almost the same model but after a second installation attempt I found that there were no files respective files on the efi partition at all (mounted it in windows, /EFI/fedora is empty).

Now I'm kinda stumped, maybe someone has a clue? If there is anything info needed just let me know, I don't really know where to look though.

Thanks!

Fedora 20 unable to boot (*.efi missing?)

Hey there,

sorry to bring this up this topic again but I couldn't find any solution yet.

I have installed Fedora 20 alongside Win8.1 on my Laptop (Sony Vaio Pro 13 SVP1311C5E) as I had done with Fedora 19 before. 19 worked nicely though I had to trick UEFI to boot via grub by renaming the default Windows boot loader, so I did the same after this installation but only to be greeted by an error message:

Secure boot not enabled
System BootOrder not found.  Initializing defaults. 
Reset System

followed by an instant reboot and over again (same for secure mode). First I thought it was related to this report: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1083943 since it's almost the same model but after a second installation attempt I found that there were no files respective files on the efi partition at all (mounted it in windows, /EFI/fedora is empty).

Now I'm kinda stumped, maybe someone has a clue? If there is anything info needed just let me know, I don't really know where to look though.

Thanks!