Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

Samba stops working after

I ran DNF UPDATE a few days ago and it appears to have killed the smb service.

testparm shows no issues

systemctl status smbd returns the following

smb.service - Samba SMB Daemon Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/smb.service; enabled; vendor preset: disabled) Active: failed (Result: exit-code) since Tue 2018-05-22 21:51:16 CDT; 6min ago Docs: man:smbd(8) man:samba(7) man:smb.conf(5) Process: 1047 ExecStart=/usr/sbin/smbd --foreground --no-process-group $SMBDOPTIONS (code=exited, status=1/FAILURE) Main PID: 1047 (code=exited, status=1/FAILURE)

May 22 21:51:16 jkredman systemd[1]: Starting Samba SMB Daemon... May 22 21:51:16 jkredman systemd[1]: smb.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILURE May 22 21:51:16 jkredman systemd[1]: smb.service: Failed with result 'exit-code'. May 22 21:51:16 jkredman systemd[1]: Failed to start Samba SMB Daemon.

getsebool -a | grep samba returns

samba_create_home_dirs --> on samba_domain_controller --> on samba_enable_home_dirs --> on samba_export_all_ro --> on samba_export_all_rw --> on samba_load_libgfapi --> on samba_portmapper --> on samba_run_unconfined --> on samba_share_fusefs --> on samba_share_nfs --> on sanlock_use_samba --> on tmpreaper_use_samba --> on use_samba_home_dirs --> on virt_use_samba --> on

Share is a real directory

Please help, need to get this working again.

click to hide/show revision 2
None

updated 2019-01-05 13:32:47 -0500

hhlp gravatar image

Samba stops working after

I ran DNF UPDATE a few days ago and it appears to have killed the smb service.

testparm shows no issues

issues systemctl status smbd returns the following

following smb.service - Samba SMB Daemon Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/smb.service; enabled; vendor preset: disabled) Active: failed (Result: exit-code) since Tue 2018-05-22 21:51:16 CDT; 6min ago Docs: man:smbd(8) man:samba(7) man:smb.conf(5) Process: 1047 ExecStart=/usr/sbin/smbd --foreground --no-process-group $SMBDOPTIONS (code=exited, status=1/FAILURE) Main PID: 1047 (code=exited, status=1/FAILURE)

status=1/FAILURE) May 22 21:51:16 jkredman systemd[1]: Starting Samba SMB Daemon... May 22 21:51:16 jkredman systemd[1]: smb.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILURE May 22 21:51:16 jkredman systemd[1]: smb.service: Failed with result 'exit-code'. May 22 21:51:16 jkredman systemd[1]: Failed to start Samba SMB Daemon.

Daemon. getsebool -a | grep samba returns

returns samba_create_home_dirs --> on samba_domain_controller --> on samba_enable_home_dirs --> on samba_export_all_ro --> on samba_export_all_rw --> on samba_load_libgfapi --> on samba_portmapper --> on samba_run_unconfined --> on samba_share_fusefs --> on samba_share_nfs --> on sanlock_use_samba --> on tmpreaper_use_samba --> on use_samba_home_dirs --> on virt_use_samba --> on

on

Share is a real directory

Please help, need to get this working again.