Ask Your Question

Revision history [back]

click to hide/show revision 1
initial version

F25 with broken Xorg on a Intel only gpu

Hi! I'm trying to solve this issue, but I couldn't found a solution that fits. I'm on Skylake machine with no dedicated GPU - fpaste --sysinfo: link

When I try to login in gnome-shell I got the following error - tail -n20 ~/.local/share/xorg/Xorg.0.log:

[    20.553]    ABI class: X.Org Video Driver, version 23.0
[    20.553] (II) intel: Driver for Intel(R) Integrated Graphics Chipsets:
        i810, i810-dc100, i810e, i815, i830M, 845G, 854, 852GM/855GM, 865G,
        915G, E7221 (i915), 915GM, 945G, 945GM, 945GME, Pineview GM,
        Pineview G, 965G, G35, 965Q, 946GZ, 965GM, 965GME/GLE, G33, Q35, Q33,
        GM45, 4 Series, G45/G43, Q45/Q43, G41, B43
 [    20.554] (II) intel: Driver for Intel(R) HD Graphics: 2000-6000
 [    20.554] (II) intel: Driver for Intel(R) Iris(TM) Graphics: 5100, 6100
 [    20.554] (II) intel: Driver for Intel(R) Iris(TM) Pro Graphics: 5200, 6200, P6300
 [    20.554] (EE) No devices detected.
 [    20.554] (EE) 
 Fatal server error:
 [    20.554] (EE) no screens found(EE) 
 [    20.554] (EE) 
 Please consult the Fedora Project support 
          at http://wiki.x.org
  for help. 
  [    20.554] (EE) Please also check the log file at "/home/adriano/.local/share/xorg/Xorg.0.log" for additional information.
 [    20.554] (EE) 
 [    21.655] (EE) Server terminated with error (1). Closing log file.

clinfo also raises the following error (but it can finish its execution successfully):

[...]
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
  clCreateContextFromType(NULL, CL_DEVICE_TYPE_ACCELERATOR)  Success (1)
    Platform Name                                 Intel Gen OCL Driver
    Device Name                                   Intel(R) HD Graphics Skylake ULT GT2
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
  clCreateContextFromType(NULL, CL_DEVICE_TYPE_CUSTOM)  Success (1)
    Platform Name                                 Intel Gen OCL Driver
    Device Name                                   Intel(R) HD Graphics Skylake ULT GT2
X server found. dri2 connection failed!   
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
  clCreateContextFromType(NULL, CL_DEVICE_TYPE_ALL)  Success (1)
    Platform Name                                 Intel Gen OCL Driver
    Device Name                                   Intel(R) HD Graphics Skylake ULT GT2

ICD loader properties
  ICD loader Name                                 OpenCL ICD Loader
  ICD loader Vendor                               OCL Icd free software
  ICD loader Version                              2.2.11
  ICD loader Profile                              OpenCL 2.1

I've added myself to video group, which owns the following devices:

$ ls -lat /dev/dri/
total 0
drwxr-xr-x. 21 root root      4060 Apr  9 20:22 ..
crw-rw----+  1 root video 226, 128 Apr  9 20:22 renderD128
crw-rw----+  1 root video 226,   0 Apr  9 20:22 card0
drwxr-xr-x.  2 root root

F25 with broken Xorg on a Intel only gpu

Hi! I'm trying to solve this issue, issue for a long time, but I couldn't found figure out a solution that fits. solves the problem. I'm on Skylake machine with no dedicated GPU - fpaste --sysinfo: link

When I try to login in gnome-shell I got the following error - tail -n20 ~/.local/share/xorg/Xorg.0.log:

[    20.553]    ABI class: X.Org Video Driver, version 23.0
[    20.553] (II) intel: Driver for Intel(R) Integrated Graphics Chipsets:
        i810, i810-dc100, i810e, i815, i830M, 845G, 854, 852GM/855GM, 865G,
        915G, E7221 (i915), 915GM, 945G, 945GM, 945GME, Pineview GM,
        Pineview G, 965G, G35, 965Q, 946GZ, 965GM, 965GME/GLE, G33, Q35, Q33,
        GM45, 4 Series, G45/G43, Q45/Q43, G41, B43
 [    20.554] (II) intel: Driver for Intel(R) HD Graphics: 2000-6000
 [    20.554] (II) intel: Driver for Intel(R) Iris(TM) Graphics: 5100, 6100
 [    20.554] (II) intel: Driver for Intel(R) Iris(TM) Pro Graphics: 5200, 6200, P6300
 [    20.554] (EE) No devices detected.
 [    20.554] (EE) 
 Fatal server error:
 [    20.554] (EE) no screens found(EE) 
 [    20.554] (EE) 
 Please consult the Fedora Project support 
          at http://wiki.x.org
  for help. 
  [    20.554] (EE) Please also check the log file at "/home/adriano/.local/share/xorg/Xorg.0.log" for additional information.
 [    20.554] (EE) 
 [    21.655] (EE) Server terminated with error (1). Closing log file.

clinfo also raises the following error (but it can finish its execution successfully):

[...]
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
  clCreateContextFromType(NULL, CL_DEVICE_TYPE_ACCELERATOR)  Success (1)
    Platform Name                                 Intel Gen OCL Driver
    Device Name                                   Intel(R) HD Graphics Skylake ULT GT2
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
  clCreateContextFromType(NULL, CL_DEVICE_TYPE_CUSTOM)  Success (1)
    Platform Name                                 Intel Gen OCL Driver
    Device Name                                   Intel(R) HD Graphics Skylake ULT GT2
X server found. dri2 connection failed!   
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
  clCreateContextFromType(NULL, CL_DEVICE_TYPE_ALL)  Success (1)
    Platform Name                                 Intel Gen OCL Driver
    Device Name                                   Intel(R) HD Graphics Skylake ULT GT2

ICD loader properties
  ICD loader Name                                 OpenCL ICD Loader
  ICD loader Vendor                               OCL Icd free software
  ICD loader Version                              2.2.11
  ICD loader Profile                              OpenCL 2.1

I've added myself to video group, which owns the following devices:

$ ls -lat /dev/dri/
total 0
drwxr-xr-x. 21 root root      4060 Apr  9 20:22 ..
crw-rw----+  1 root video 226, 128 Apr  9 20:22 renderD128
crw-rw----+  1 root video 226,   0 Apr  9 20:22 card0
drwxr-xr-x.  2 root root

clinfo runs with no issues on a multi-user.target, but I need it to run with no issues at a graphical.target

F25 with broken Xorg on a Intel only gpu

Hi! I'm trying to solve this issue for a long time, but I couldn't figure out a solution that solves the problem. I'm on a Skylake machine with no dedicated GPU - fpaste --sysinfo: link

When I try to login in gnome-shell I got the following error - tail -n20 ~/.local/share/xorg/Xorg.0.log:

[    20.553]    ABI class: X.Org Video Driver, version 23.0
[    20.553] (II) intel: Driver for Intel(R) Integrated Graphics Chipsets:
        i810, i810-dc100, i810e, i815, i830M, 845G, 854, 852GM/855GM, 865G,
        915G, E7221 (i915), 915GM, 945G, 945GM, 945GME, Pineview GM,
        Pineview G, 965G, G35, 965Q, 946GZ, 965GM, 965GME/GLE, G33, Q35, Q33,
        GM45, 4 Series, G45/G43, Q45/Q43, G41, B43
 [    20.554] (II) intel: Driver for Intel(R) HD Graphics: 2000-6000
 [    20.554] (II) intel: Driver for Intel(R) Iris(TM) Graphics: 5100, 6100
 [    20.554] (II) intel: Driver for Intel(R) Iris(TM) Pro Graphics: 5200, 6200, P6300
 [    20.554] (EE) No devices detected.
 [    20.554] (EE) 
 Fatal server error:
 [    20.554] (EE) no screens found(EE) 
 [    20.554] (EE) 
 Please consult the Fedora Project support 
          at http://wiki.x.org
  for help. 
  [    20.554] (EE) Please also check the log file at "/home/adriano/.local/share/xorg/Xorg.0.log" for additional information.
 [    20.554] (EE) 
 [    21.655] (EE) Server terminated with error (1). Closing log file.

clinfo also raises the following error (but it can finish its execution successfully):

[...]
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
  clCreateContextFromType(NULL, CL_DEVICE_TYPE_ACCELERATOR)  Success (1)
    Platform Name                                 Intel Gen OCL Driver
    Device Name                                   Intel(R) HD Graphics Skylake ULT GT2
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
  clCreateContextFromType(NULL, CL_DEVICE_TYPE_CUSTOM)  Success (1)
    Platform Name                                 Intel Gen OCL Driver
    Device Name                                   Intel(R) HD Graphics Skylake ULT GT2
X server found. dri2 connection failed!   
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
  clCreateContextFromType(NULL, CL_DEVICE_TYPE_ALL)  Success (1)
    Platform Name                                 Intel Gen OCL Driver
    Device Name                                   Intel(R) HD Graphics Skylake ULT GT2

ICD loader properties
  ICD loader Name                                 OpenCL ICD Loader
  ICD loader Vendor                               OCL Icd free software
  ICD loader Version                              2.2.11
  ICD loader Profile                              OpenCL 2.1

I've added myself to video group, which owns the following devices:

$ ls -lat /dev/dri/
total 0
drwxr-xr-x. 21 root root      4060 Apr  9 20:22 ..
crw-rw----+  1 root video 226, 128 Apr  9 20:22 renderD128
crw-rw----+  1 root video 226,   0 Apr  9 20:22 card0
drwxr-xr-x.  2 root root

clinfo runs with no issues on a multi-user.target, but I need it to run with no issues at a graphical.target

F25 with broken Xorg on a Intel only gpu

Hi! I'm trying to solve this issue for a long time, but I couldn't figure out a solution that solves the problem. I'm on a Skylake machine with no dedicated GPU - fpaste --sysinfo: link

When I try to login in gnome-shellgnome-xorgl I got the following error - tail -n20 ~/.local/share/xorg/Xorg.0.log:

[    20.553]    ABI class: X.Org Video Driver, version 23.0
[    20.553] (II) intel: Driver for Intel(R) Integrated Graphics Chipsets:
        i810, i810-dc100, i810e, i815, i830M, 845G, 854, 852GM/855GM, 865G,
        915G, E7221 (i915), 915GM, 945G, 945GM, 945GME, Pineview GM,
        Pineview G, 965G, G35, 965Q, 946GZ, 965GM, 965GME/GLE, G33, Q35, Q33,
        GM45, 4 Series, G45/G43, Q45/Q43, G41, B43
 [    20.554] (II) intel: Driver for Intel(R) HD Graphics: 2000-6000
 [    20.554] (II) intel: Driver for Intel(R) Iris(TM) Graphics: 5100, 6100
 [    20.554] (II) intel: Driver for Intel(R) Iris(TM) Pro Graphics: 5200, 6200, P6300
 [    20.554] (EE) No devices detected.
 [    20.554] (EE) 
 Fatal server error:
 [    20.554] (EE) no screens found(EE) 
 [    20.554] (EE) 
 Please consult the Fedora Project support 
          at http://wiki.x.org
  for help. 
  [    20.554] (EE) Please also check the log file at "/home/adriano/.local/share/xorg/Xorg.0.log" for additional information.
 [    20.554] (EE) 
 [    21.655] (EE) Server terminated with error (1). Closing log file.

clinfo also raises the following error (but it can finish its execution successfully):

[...]
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
  clCreateContextFromType(NULL, CL_DEVICE_TYPE_ACCELERATOR)  Success (1)
    Platform Name                                 Intel Gen OCL Driver
    Device Name                                   Intel(R) HD Graphics Skylake ULT GT2
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
  clCreateContextFromType(NULL, CL_DEVICE_TYPE_CUSTOM)  Success (1)
    Platform Name                                 Intel Gen OCL Driver
    Device Name                                   Intel(R) HD Graphics Skylake ULT GT2
X server found. dri2 connection failed!   
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
  clCreateContextFromType(NULL, CL_DEVICE_TYPE_ALL)  Success (1)
    Platform Name                                 Intel Gen OCL Driver
    Device Name                                   Intel(R) HD Graphics Skylake ULT GT2

ICD loader properties
  ICD loader Name                                 OpenCL ICD Loader
  ICD loader Vendor                               OCL Icd free software
  ICD loader Version                              2.2.11
  ICD loader Profile                              OpenCL 2.1

I've added myself to video group, which owns the following devices:

$ ls -lat /dev/dri/
total 0
drwxr-xr-x. 21 root root      4060 Apr  9 20:22 ..
crw-rw----+  1 root video 226, 128 Apr  9 20:22 renderD128
crw-rw----+  1 root video 226,   0 Apr  9 20:22 card0
drwxr-xr-x.  2 root root

clinfo runs with no issues on a multi-user.target, but I need it to run with no issues at a graphical.target

F25 with broken Xorg on a Intel only gpu

Hi! I'm trying to solve this issue for a long time, but I couldn't figure out a solution that solves the problem. I'm on a Skylake machine with no dedicated GPU - fpaste --sysinfo: link

When I try to login in gnome-xorglgnome-xorg I got the following error - tail -n20 ~/.local/share/xorg/Xorg.0.log:

[    20.553]    ABI class: X.Org Video Driver, version 23.0
[    20.553] (II) intel: Driver for Intel(R) Integrated Graphics Chipsets:
        i810, i810-dc100, i810e, i815, i830M, 845G, 854, 852GM/855GM, 865G,
        915G, E7221 (i915), 915GM, 945G, 945GM, 945GME, Pineview GM,
        Pineview G, 965G, G35, 965Q, 946GZ, 965GM, 965GME/GLE, G33, Q35, Q33,
        GM45, 4 Series, G45/G43, Q45/Q43, G41, B43
 [    20.554] (II) intel: Driver for Intel(R) HD Graphics: 2000-6000
 [    20.554] (II) intel: Driver for Intel(R) Iris(TM) Graphics: 5100, 6100
 [    20.554] (II) intel: Driver for Intel(R) Iris(TM) Pro Graphics: 5200, 6200, P6300
 [    20.554] (EE) No devices detected.
 [    20.554] (EE) 
 Fatal server error:
 [    20.554] (EE) no screens found(EE) 
 [    20.554] (EE) 
 Please consult the Fedora Project support 
          at http://wiki.x.org
  for help. 
  [    20.554] (EE) Please also check the log file at "/home/adriano/.local/share/xorg/Xorg.0.log" for additional information.
 [    20.554] (EE) 
 [    21.655] (EE) Server terminated with error (1). Closing log file.

clinfo also raises the following error (but it can finish its execution successfully):

[...]
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
  clCreateContextFromType(NULL, CL_DEVICE_TYPE_ACCELERATOR)  Success (1)
    Platform Name                                 Intel Gen OCL Driver
    Device Name                                   Intel(R) HD Graphics Skylake ULT GT2
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
  clCreateContextFromType(NULL, CL_DEVICE_TYPE_CUSTOM)  Success (1)
    Platform Name                                 Intel Gen OCL Driver
    Device Name                                   Intel(R) HD Graphics Skylake ULT GT2
X server found. dri2 connection failed!   
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
  clCreateContextFromType(NULL, CL_DEVICE_TYPE_ALL)  Success (1)
    Platform Name                                 Intel Gen OCL Driver
    Device Name                                   Intel(R) HD Graphics Skylake ULT GT2

ICD loader properties
  ICD loader Name                                 OpenCL ICD Loader
  ICD loader Vendor                               OCL Icd free software
  ICD loader Version                              2.2.11
  ICD loader Profile                              OpenCL 2.1

I've added myself to video group, which owns the following devices:

$ ls -lat /dev/dri/
total 0
drwxr-xr-x. 21 root root      4060 Apr  9 20:22 ..
crw-rw----+  1 root video 226, 128 Apr  9 20:22 renderD128
crw-rw----+  1 root video 226,   0 Apr  9 20:22 card0
drwxr-xr-x.  2 root root

clinfo runs with no issues on a multi-user.target, but I need it to run with no issues at a graphical.target

F25 with broken Xorg on a Intel only an Intel-only gpu

Hi! I'm trying to solve this issue for a long time, but I couldn't figure out a solution that solves the problem. I'm on a Skylake machine with no dedicated GPU - fpaste --sysinfo: link

When I try to login in gnome-xorg I got the following error - tail -n20 ~/.local/share/xorg/Xorg.0.log:

[    20.553]    ABI class: X.Org Video Driver, version 23.0
[    20.553] (II) intel: Driver for Intel(R) Integrated Graphics Chipsets:
        i810, i810-dc100, i810e, i815, i830M, 845G, 854, 852GM/855GM, 865G,
        915G, E7221 (i915), 915GM, 945G, 945GM, 945GME, Pineview GM,
        Pineview G, 965G, G35, 965Q, 946GZ, 965GM, 965GME/GLE, G33, Q35, Q33,
        GM45, 4 Series, G45/G43, Q45/Q43, G41, B43
 [    20.554] (II) intel: Driver for Intel(R) HD Graphics: 2000-6000
 [    20.554] (II) intel: Driver for Intel(R) Iris(TM) Graphics: 5100, 6100
 [    20.554] (II) intel: Driver for Intel(R) Iris(TM) Pro Graphics: 5200, 6200, P6300
 [    20.554] (EE) No devices detected.
 [    20.554] (EE) 
 Fatal server error:
 [    20.554] (EE) no screens found(EE) 
 [    20.554] (EE) 
 Please consult the Fedora Project support 
          at http://wiki.x.org
  for help. 
  [    20.554] (EE) Please also check the log file at "/home/adriano/.local/share/xorg/Xorg.0.log" for additional information.
 [    20.554] (EE) 
 [    21.655] (EE) Server terminated with error (1). Closing log file.

clinfo also raises the following error (but it can finish its execution successfully):

[...]
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
  clCreateContextFromType(NULL, CL_DEVICE_TYPE_ACCELERATOR)  Success (1)
    Platform Name                                 Intel Gen OCL Driver
    Device Name                                   Intel(R) HD Graphics Skylake ULT GT2
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
  clCreateContextFromType(NULL, CL_DEVICE_TYPE_CUSTOM)  Success (1)
    Platform Name                                 Intel Gen OCL Driver
    Device Name                                   Intel(R) HD Graphics Skylake ULT GT2
X server found. dri2 connection failed!   
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
  clCreateContextFromType(NULL, CL_DEVICE_TYPE_ALL)  Success (1)
    Platform Name                                 Intel Gen OCL Driver
    Device Name                                   Intel(R) HD Graphics Skylake ULT GT2

ICD loader properties
  ICD loader Name                                 OpenCL ICD Loader
  ICD loader Vendor                               OCL Icd free software
  ICD loader Version                              2.2.11
  ICD loader Profile                              OpenCL 2.1

I've added myself to video group, which owns the following devices:

$ ls -lat /dev/dri/
total 0
drwxr-xr-x. 21 root root      4060 Apr  9 20:22 ..
crw-rw----+  1 root video 226, 128 Apr  9 20:22 renderD128
crw-rw----+  1 root video 226,   0 Apr  9 20:22 card0
drwxr-xr-x.  2 root root

clinfo runs with no issues on a multi-user.target, but I need it to run with no issues at a graphical.target

F25 with broken Xorg on an Intel-only gpu

Hi! I'm trying to solve this issue for a long time, but I couldn't figure out a solution that solves the problem. I'm on a Skylake machine with no dedicated GPU - fpaste --sysinfo: link

When I try to login in gnome-xorg I got the following error - tail -n20 ~/.local/share/xorg/Xorg.0.log:

[    20.553]    ABI class: X.Org Video Driver, version 23.0
[    20.553] (II) intel: Driver for Intel(R) Integrated Graphics Chipsets:
        i810, i810-dc100, i810e, i815, i830M, 845G, 854, 852GM/855GM, 865G,
        915G, E7221 (i915), 915GM, 945G, 945GM, 945GME, Pineview GM,
        Pineview G, 965G, G35, 965Q, 946GZ, 965GM, 965GME/GLE, G33, Q35, Q33,
        GM45, 4 Series, G45/G43, Q45/Q43, G41, B43
 [    20.554] (II) intel: Driver for Intel(R) HD Graphics: 2000-6000
 [    20.554] (II) intel: Driver for Intel(R) Iris(TM) Graphics: 5100, 6100
 [    20.554] (II) intel: Driver for Intel(R) Iris(TM) Pro Graphics: 5200, 6200, P6300
 [    20.554] (EE) No devices detected.
 [    20.554] (EE) 
 Fatal server error:
 [    20.554] (EE) no screens found(EE) 
 [    20.554] (EE) 
 Please consult the Fedora Project support 
          at http://wiki.x.org
  for help. 
  [    20.554] (EE) Please also check the log file at "/home/adriano/.local/share/xorg/Xorg.0.log" for additional information.
 [    20.554] (EE) 
 [    21.655] (EE) Server terminated with error (1). Closing log file.

clinfo also runs with no issues on a multi-user.target, but, at a graphical.target, it raises the following error (but error, although it can finish finishing its execution successfully):successfully:

[...]
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
  clCreateContextFromType(NULL, CL_DEVICE_TYPE_ACCELERATOR)  Success (1)
    Platform Name                                 Intel Gen OCL Driver
    Device Name                                   Intel(R) HD Graphics Skylake ULT GT2
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
  clCreateContextFromType(NULL, CL_DEVICE_TYPE_CUSTOM)  Success (1)
    Platform Name                                 Intel Gen OCL Driver
    Device Name                                   Intel(R) HD Graphics Skylake ULT GT2
X server found. dri2 connection failed!   
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
X server found. dri2 connection failed! 
  clCreateContextFromType(NULL, CL_DEVICE_TYPE_ALL)  Success (1)
    Platform Name                                 Intel Gen OCL Driver
    Device Name                                   Intel(R) HD Graphics Skylake ULT GT2

ICD loader properties
  ICD loader Name                                 OpenCL ICD Loader
  ICD loader Vendor                               OCL Icd free software
  ICD loader Version                              2.2.11
  ICD loader Profile                              OpenCL 2.1

I've already added myself to video group, which owns the following devices:

$ ls -lat /dev/dri/
total 0
drwxr-xr-x. 21 root root      4060 Apr  9 20:22 ..
crw-rw----+  1 root video 226, 128 Apr  9 20:22 renderD128
crw-rw----+  1 root video 226,   0 Apr  9 20:22 card0
drwxr-xr-x.  2 root root

UPDATE: I've just figured out that running clinfoXorg -configure -keeptty runs with no issues on leads X to a crash right after it gets the multi-user.targetfd, but I need it to run with no issues from the GPU:

25 [    30.736] (II) systemd-logind: took control of session /org/freedesktop/login1/session/_32
26 [    30.737] (II) xfree86: Adding drm device (/dev/dri/card0)
27 [    30.737] (II) systemd-logind: got fd for /dev/dri/card0 226:0 fd 11 paused 0
28 [    30.738] (EE) 
29 [    30.738] (EE) Backtrace:
30 [    30.740] (EE) 0: /usr/libexec/Xorg (OsLookupColor+0x139) [0x59ea19]
31 [    30.740] (EE) 1: /lib64/libpthread.so.0 (__restore_rt+0x0) [0x7f07031155bf]
32 [    30.740] (EE) 2: /usr/libexec/Xorg (xf86PlatformMatchDriver+0x2a4) [0x496f14]
33 [    30.740] (EE) 3: /usr/libexec/Xorg (xf86BusProbe+0x9) [0x46e8e9]
34 [    30.741] (EE) 4: /usr/libexec/Xorg (InitOutput+0x74a) [0x47d44a]
35 [    30.741] (EE) 5: /usr/libexec/Xorg (InitFonts+0x216) [0x43aea6]
36 [    30.742] (EE) 6: /lib64/libc.so.6 (__libc_start_main+0xf1) [0x7f0702d5e401]
37 [    30.742] (EE) 7: /usr/libexec/Xorg (_start+0x2a) [0x424d5a]
38 [    30.742] (EE) 8: ? (?+0x2a) [0x2a]
39 [    30.742] (EE) 
40 [    30.742] (EE) Segmentation fault at a graphical.targetaddress 0x50
41 [    30.742] (EE) 
42 Fatal server error:
43 [    30.742] (EE) Caught signal 11 (Segmentation fault). Server aborting
44 [    30.742] (EE) 
45 [    30.742] (EE) 
46 Please consult the Fedora Project support 
47    at http://wiki.x.org