Ask Your Question
1

Missing volume control and sound settings

asked 2012-04-29 15:19:43 -0500

Hohenheimsenberg gravatar image

updated 2013-02-17 16:11:49 -0500

I connected my laptop to a tv through hdmi, changed sound settings to get sound on the tv.

I forgot to switch settings back to laptop speakers and now the sound settings are missing, I open the settings but it doesn't show any hardware, also the gnome volume control is missing.

If I open rhithmbox and try to play something it crashes, if I open the movie player it doesn't make any sound, but if I reproduce something from the browser like flash or a radio from shoutcast it works, but pulseaudio equalizer don't change anything.

Now the weird thing is that before I log in, the volume control is there and I can hear the sound notifications, and if I log with other account everything is normal.

When using commands:

$alsamixer

ALSA lib pulse.c:243:(pulse_connect) PulseAudio: Unable to connect: Connection refused

$grep pulseaudio /var/log/messages

Apr 29 20:30:16 localhost pulseaudio[21011]: module-ladspa-sink.c: Master sink not found
Apr 29 20:30:16 localhost pulseaudio[21011]: module.c: Failed to load  module "module-ladspa-sink" (argument: "sink_name=ladspa_output.mbeq_1197.mbeq master= plugin=mbeq_1197 label=mbeq control=3.0,3.0,7.3,7.0,3.0,-1.0,-6.6,-6.3,-4.5,-4.0,1.1,1.2,5.8,7.9,8.8"): initialization failed.
Apr 29 20:30:16 localhost pulseaudio[21011]: main.c: Module load failed.
Apr 29 20:30:16 localhost pulseaudio[21011]: main.c: Failed to initialize daemon.
Apr 29 20:30:16 localhost pulseaudio[21009]: main.c: Daemon startup failed.
Apr 29 20:30:20 localhost rtkit-daemon[1535]: Successfully made thread 21019 of process 21019 (/usr/bin/pulseaudio) owned by '1000' high priority at nice level -11.
Apr 29 20:30:20 localhost pulseaudio[21019]: bluetooth-util.c: Error from ListAdapters reply: org.freedesktop.systemd1.LoadFailed

$pulseaudio

E: bluetooth-util.c: Error from ListAdapters reply: org.freedesktop.systemd1.LoadFailed
E: module-ladspa-sink.c: Master sink not found
E: module.c: Failed to load  module "module-ladspa-sink" (argument: "sink_name=ladspa_output.mbeq_1197.mbeq master= plugin=mbeq_1197 label=mbeq control=3.0,3.0,7.3,7.0,3.0,-1.0,-6.6,-6.3,-4.5,-4.0,1.1,1.2,5.8,7.9,8.8"): initialization failed.
E: main.c: Module load failed.
E: main.c: Failed to initialize daemon.
edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
1

answered 2012-04-29 21:54:56 -0500

Hohenheimsenberg gravatar image

Ok, I just removed config files and now it works, must have been corrupted

$rm -r /home/user/.pulse

edit flag offensive delete link more

Question Tools

2 followers

Stats

Asked: 2012-04-29 15:19:43 -0500

Seen: 10,551 times

Last updated: Feb 17 '13