Booting to Black Screen - No login but some services running

asked 2016-01-05 19:56:54 -0500

updated 2016-01-05 20:30:33 -0500

Today I was having some problems getting a terminal window to come up on my Fedora 23 Workstation. I tried rebooting and I get the little logo like it is starting fine, but then the screen go black. There is a video signal because the monitor doesn't go into sleep mode.

I believe this is the first time I have rebooted since a recent O/S update. When booting, I have 3 entries for different versions of Fedora 23 Workstation and a recovery option. I have tried all of these and they all act the same. I am running a Plex server on this system and I can get to it fine, so I know the system is running. But I can't ssh into the box now.

Not sure what to try next.

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

can you try open a terminal with ctl+alt+f4 and see if you can login on a terminal that may help you figuring out what is your issue

aeperezt gravatar imageaeperezt ( 2016-01-05 22:56:00 -0500 )edit

I found out this morning that I can get to a text terminal with ctl+alt+f2. From there, I was able to enable the OpenSSH daemon and then changed it to boot into a non-graphical mode. I can get into the system now. Checked the dmesg and it seems to be having a problem with the /dev/fd0 permissions.

eboston gravatar imageeboston ( 2016-01-06 07:28:44 -0500 )edit

Interesting. I have a floppy drive, but there's no /dev/fd0. I do have /dev/fd, and /dev/df/0->3. Please run ls -l /dev/fd and ls/dev/fd0 (no need for root) and give us the results. I'm not sure what's going on, but seeing the permissions may give somebody here a hint.

sideburns gravatar imagesideburns ( 2016-01-06 21:11:11 -0500 )edit