Ask Your Question
1

Problem after updating fedora's kernel

asked 2015-08-09 07:01:39 -0500

Szykem2 gravatar image

Hi, Today I updated fedora from 3.17.4-301.fc21.x86_64 kernel to the latest version and my system won't boot. There's no this fedora's logo while booting, but there is strange error over and over again instead. I've looked for similar problems, but I couldn't find any.

[some number] noveau E[     PFIFO][0000:01:00.0] SCHED_ERROR [ UNK06 ]

only the number on the beginning is changing and two last lines

[some number] noveau E[       DRM] FAILED TO IDLE CHANNEL 0Xcccc0001 [DRM]
[some number]pci_pm_runtime_suspend(): noveau_pmops_runtime_suspend()+0x0/0x100 [noveau] returns -16

then booting stops and i can't do anything. please help

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Have you added any third party graphics drivers, and if so, how?

randomuser gravatar imagerandomuser ( 2015-08-10 08:15:08 -0500 )edit

I installed NVIDIA latest driver for my card following an instruction, but then i couldn't start gui(white screen with text oops! something gone wrong so i formatted dics and reinstalled system. It was working perfectly until the update of kernel.

Szykem2 gravatar imageSzykem2 ( 2015-08-10 12:24:38 -0500 )edit

Next time, find some instructions here :) That method is not good and will break on kernel updates. Speaking of which, are these drivers installed now, or are you using the default drivers after the reinstallation? And, have you tried booting the previous kernel?

randomuser gravatar imagerandomuser ( 2015-08-11 08:19:19 -0500 )edit

I'm using default drivers. I tried booting previous kernel, but two out of three times that i tried booting stopped while fedora logo appeared

Szykem2 gravatar imageSzykem2 ( 2015-08-11 09:27:56 -0500 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2015-08-19 04:38:19 -0500

Szykem2 gravatar image

All right I've managed to resolve this issue. Firstly I've reinstalled system, installed bumblebee and then updated. Now system works perfectly fine, so it must have been problem with nouveau.(I wrote this for those who has the same issue)

edit flag offensive delete link more

Question Tools

2 followers

Stats

Asked: 2015-08-09 07:01:39 -0500

Seen: 384 times

Last updated: Aug 19 '15