Ask Your Question
1

Wifi desactivated when ethernet cable is plugged in

asked 2014-10-16 02:37:52 -0500

Renaud gravatar image

updated 2014-10-16 13:29:51 -0500

mether gravatar image

Dear all,

I got an issue with Fedora 20 on my Dell latitude e6520. I have a Wifi connection to access internet, which works without any trouble. I want to use my ethernet port to plug a development board (beaglebone, but that is not the point) on a separate network (first, then I will setup a bridge). But when I plug the ethernet cable, the Wifi automatically disconnect, and I am not able to reconnect it, regardless of the eth configuration ! If I type ifconfig, the wifi interface is not listed any more. If I unplugged the ethernet cable, WiFi connection comes back.

It is very weird, and I am stuck with this, I would be very pleased if anybody could give me some lead to solve this.

Renaud

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

I have removed "solved" from the title. There is no need to do this. Just marking the answer as correct is enough. Thanks!

mether gravatar imagemether ( 2014-10-16 13:31:29 -0500 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2014-10-16 08:54:25 -0500

tuxman gravatar image

Perhaps the bios is only alowing the system to have one Network card enabled at a time.

Sorry I dont know how to fix this issue just guessing as to what might be the problem.

edit flag offensive delete link more

Comments

Well done tuxman !

Back at home I have checked in BIOS ! A power saving option allows to shut down wlan when ethernet cable is plugged... Thank you ! I was checking all scripts in /etc/sysconfig/network-scripts... at least I've learned some stuff...

Renaud gravatar imageRenaud ( 2014-10-16 13:14:34 -0500 )edit

Question Tools

Stats

Asked: 2014-10-16 02:37:52 -0500

Seen: 275 times

Last updated: Oct 16 '14