integrated webcam not working

asked 2017-09-01 02:10:07 -0500

tushi gravatar image

updated 2017-09-01 03:47:20 -0500

hhlp gravatar image

i have dell l321x, i am currently running Fedora 26, when I am opening cheese, the app is showing no device found. the webcam was working fine in Fedora 25. Can anyone help.

**[root@Tushi dev]# lsusb**
Bus 002 Device 003: ID 8086:0189 Intel Corp. 
Bus 002 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

**[root@Tushi dev]# lspci**
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family DRAM Controller (rev 09)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #2 (rev 05)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio Controller (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 1 (rev b5)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 2 (rev b5)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 4 (rev b5)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #1 (rev 05)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation QS67 Express Chipset Family LPC Controller (rev 05)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family 6 port Mobile SATA AHCI Controller (rev 05)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family SMBus Controller (rev 05)
02:00.0 Network controller: Intel Corporation Centrino Advanced-N 6230 [Rainbow Peak] (rev 34)
03:00.0 USB controller: Fresco Logic FL1009 USB 3.0 Host Controller (rev 02)
edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Make sure the camera isn't disabled in BIOS or with some keyboard shortcut or hotkey.

P.S. Edit your question, use Ctrl+K on selected terminal output to make it more readable.

ozeszty gravatar imageozeszty ( 2017-09-01 02:52:58 -0500 )edit

[tmittal@Tushi ~]$ lsusb Bus 002 Device 003: ID 8086:0189 Intel Corp.

Bus 002 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub

Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub

Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

Bus 001 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub

Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
tushi gravatar imagetushi ( 2017-09-01 03:03:03 -0500 )edit

I have checked BIOS, everything is fine, and there is not hotkey or keyboard combination

tushi gravatar imagetushi ( 2017-09-01 03:12:08 -0500 )edit

There's also no sign of a webcam, unfortunately. Could it be physically disconnected e.g. during some cleaning or parts replacement?

If you live boot F25, does it work?

ozeszty gravatar imageozeszty ( 2017-09-01 12:15:58 -0500 )edit

I live booted F25 and it was working perfectly till I upgraded to F26 when the update came in Software app.

tushi gravatar imagetushi ( 2017-09-04 13:35:54 -0500 )edit