Ask Your Question
0

F18: nvidia drivers - system hangs on boot

asked 2013-01-28 02:36:53 -0500

caligula1989 gravatar image

updated 2014-09-29 00:33:15 -0500

mether gravatar image

Hi,

I have installed Fedora 18 64Bit on a laptop with NVIDIA Geforce 635M. I tried installing the Nvidia drivers as in this guide:

http://forums.fedoraforum.org/showpost.php?p=1582555

After following all steps and rebooting, the system hung on boot. I couldn't even ctrl+alt+fX, just reboot. I booted into single-user mode and saw in the xserver logs this error:

[    21.858] (II) LoadModule: "glx"
[    21.858] (II) Loading /usr/lib64/nvidia/xorg/libglx.so
[    21.866] (II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
[    21.866]     compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
[    21.866]    Module class: X.Org Server Extension
[    21.866] (II) NVIDIA GLX Module  304.64  Tue Oct 30 11:18:32 PDT 2012
[    21.867] Loading extension GLX
[    21.867] (II) LoadModule: "nvidia"
[    21.867] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
[    21.867] (II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
[    21.867]    compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
[    21.867]    Module class: X.Org Video Driver
[    21.877] (EE) NVIDIA: Failed to load the NVIDIA kernel module. Please check your
[    21.877] (EE) NVIDIA:     system's kernel log for additional error messages.
[    21.877] (II) UnloadModule: "nvidia"
[    21.877] (II) Unloading nvidia
[    21.877] (EE) Failed to load module "nvidia" (module-specific error, 0)
[    21.877] (EE) No drivers available.
[    21.877] 
Fatal server error:
[    21.877] no screens found
[    21.877] (EE)

I found this thread: http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=287669

But when editing the GRUB boot line, I saw that the options "rdblacklist=nouveau nouveau.modeset=0" were already there, so this is not the issue.

What else can I do?

edit retag flag offensive close merge delete

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
-1

answered 2013-01-29 01:37:13 -0500

_nobody_ gravatar image

updated 2013-01-29 02:04:21 -0500

You can try to do the following:

[1] Set Linux command line in GRUB simple to nomodeset (change modeset=0 to nomodeset), and see if you do boot to text mode (runinit 3). Actually, you should have "nomodeset 3" to have multiuser run.

[2] Once you are able to boot to your 6 getty consoles, you should be able to go to kernel tree, and find .config to see if your GForce 635M is set (CONFIG NVIDIA bla bla bla), and find if this is Y or M. Try to run CLI command "make menuconfig" and then go to device drivers to see which drivers are set, which are not.

[3] Good to read: http://http.download.nvidia.com/XFree86/Linux-x86/1.0-8178/README/index.html

nobody

edit flag offensive delete link more

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2013-01-28 02:36:53 -0500

Seen: 4,513 times

Last updated: Jan 29 '13