Ask Your Question

Richard87's profile - activity

2017-08-18 05:36:14 -0600 commented question Microsoft LifeCam Cinema is not working

Thanks, I guess I will have to find a windows pc :/

2017-08-16 03:35:14 -0600 asked a question Microsoft LifeCam Cinema is not working

Hi, I just bough a new webcam (Microsoft LifeCam Cinema), but it fails to work on boot, but works (atleast now after reconnecting it!)

Here is the relevant part of dmesg: (I'm running Fedora 26, with the latest updates installed: Linux workstation 4.11.11-300.fc26.x86_64 #1 SMP Mon Jul 17 16:32:11 UTC 2017 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

*** On startup ***
[ 8005.001394] usb 1-3: new high-speed USB device number 5 using xhci_hcd
[ 8005.185222] usb 1-3: New USB device found, idVendor=045e, idProduct=0812
[ 8005.185227] usb 1-3: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=0
[ 8005.185230] usb 1-3: Product: Microsoft® LifeCam Cinema(TM)
[ 8005.185233] usb 1-3: Manufacturer: Microsoft
[ 8010.511528] usb 1-3: 3:1: cannot get freq at ep 0x82
[ 8010.527335] media: Linux media interface: v0.10
[ 8010.535737] Linux video capture interface: v2.00
[ 8010.546342] uvcvideo: Found UVC 1.00 device Microsoft® LifeCam Cinema(TM) (045e:0812)
[ 8016.143551] usb 1-3: 3:1: cannot get freq at ep 0x82
[ 8016.143623] uvcvideo: Failed to set UVC probe control : -110 (exp. 26).
[ 8016.143796] uvcvideo: Failed to query (129) UVC probe control : -32 (exp. 26).
[ 8016.143804] uvcvideo: Failed to initialize the device (-5).
[ 8016.143922] usbcore: registered new interface driver uvcvideo
[ 8016.143924] USB Video Class driver (1.1.1)
[ 8021.775657] usb 1-3: 3:1: cannot get freq at ep 0x82

*** After reconnecting the webcam (working) ***
[82919.742597] usb 1-3: USB disconnect, device number 5
[82926.235560] usb 1-3: new high-speed USB device number 7 using xhci_hcd
[82926.419279] usb 1-3: New USB device found, idVendor=045e, idProduct=0812
[82926.419284] usb 1-3: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=0
[82926.419287] usb 1-3: Product: Microsoft® LifeCam Cinema(TM)
[82926.419289] usb 1-3: Manufacturer: Microsoft
[82926.423152] uvcvideo: Found UVC 1.00 device Microsoft® LifeCam Cinema(TM) (045e:0812)
[82926.429431] uvcvideo 1-3:1.0: Entity type for entity Extension 5 was not initialized!
[82926.429436] uvcvideo 1-3:1.0: Entity type for entity Processing 4 was not initialized!
[82926.429439] uvcvideo 1-3:1.0: Entity type for entity Selector 3 was not initialized!
[82926.429442] uvcvideo 1-3:1.0: Entity type for entity Camera 1 was not initialized!
[82926.431778] input: Microsoft® LifeCam Cinema(TM) as /devices/pci0000:00/0000:00:14.0/usb1/1-3/1-3:1.0/input/input40
[82931.970692] usb 1-3: 3:1: cannot get freq at ep 0x82
[82937.602757] usb 1-3: 3:1: cannot get freq at ep 0x82
[82943.234706] usb 1-3: 3:1: cannot get freq at ep 0x82
2015-10-16 23:55:48 -0600 received badge  Good Question (source)
2015-10-07 04:54:46 -0600 received badge  Famous Question (source)
2015-09-10 08:41:12 -0600 received badge  Notable Question (source)
2015-08-23 12:27:29 -0600 received badge  Popular Question (source)
2015-07-20 09:59:02 -0600 commented answer Fedora 22 DNF timeout

Yup, Thinking I should go for OpenNIC as #1, and Google for #2 nd #3... (a little anonymity would be nice :) )

2015-07-20 09:51:03 -0600 commented answer Fedora 22 DNF timeout

Thanks! I'm looking for some good DNS servers, It's a shame that my ISP is not up to the task :/

2015-07-20 09:47:35 -0600 commented answer Fedora 22 DNF timeout

Thanks, yup, it was all in my DNS settings...

2015-07-20 09:46:54 -0600 received badge  Scholar (source)
2015-07-20 09:46:53 -0600 received badge  Supporter (source)
2015-07-20 09:32:26 -0600 received badge  Nice Question (source)
2015-07-20 03:11:35 -0600 received badge  Student (source)
2015-07-19 16:51:54 -0600 asked a question Fedora 22 DNF timeout

I just installad Fedora 22 and DNF (yum's replacement) is performing terrible.

9 out of 10 request fails out of timeout, with random effect specifying IPv4 or not. The problem seems to be that DNF can't pick a proper mirror nad often pick a non-responding one, or a terribly slow one.

Feil: Error downloading packages:
Curl error (6): Couldn't resolve host name for https://mirrors.fedoraproject.org/metalink?repo=updates-released-f22&arch=x86_64 [Could not resolve host: mirrors.fedoraproject.org]

Also, I think IPv6 is caussing some trouble, so it has been deactivated on my system. Restarts dosn't change anything either...

(Before I found ask.fedoraproject.org I asked the same question on stackexhange first: http://serverfault.com/questions/7069... )