Ask Your Question
0

RPM Missing dependency [closed]

asked 2012-10-09 21:37:16 -0600

Bill gravatar image

I am creating a RPM which has the following shared objects:

libexample.so --> libexample.so.1.0.1
libexample.so.1.0.1

When I am creating the RPM using rpmbuild, I see the rpm provides libexample.so.1.0.1. But, in the require section I see libexample.so

In the makefile of the project I refer libexample.so

When I am trying to install the rpm it gives an error "Missing dependency: libexample.so" even though it is packaged as a link file pointing to libexample.so.1.0.1

So the problem is somehow RPM is not considering that I am packaging libexample.so (which is a link to libexample.so.1.0.1)

However, I installed the rpm using --nodeps option and everything is working fine.

So, my question is how should I modify to avoid getting the error of missing dependency.

To validate that the missing dependency is due to the link file, I changed libexample.so from a link file to an actual shared object (cp libexample.so.1.0.1 libexample.so) and rpm does not giving the missing dependency error.

Can someone please help to tell me what I am missing and how to fix this missing dependency error in RPM. Thanks a lot in advance for your help and time.

edit retag flag offensive reopen merge delete

Closed for the following reason duplicate question by mattdm
close date 2012-10-18 15:53:34.199968

Comments

dupe -> #2662

hhlp gravatar imagehhlp ( 2012-10-11 04:13:07 -0600 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2012-10-11 00:38:34 -0600

Remi gravatar image
edit flag offensive delete link more

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2012-10-09 21:37:16 -0600

Seen: 161 times

Last updated: Oct 11 '12