Why Did My Gnome Screencast Stop Working?

asked 2014-11-11 12:42:47 -0500

John D Giotta gravatar image

updated 2014-11-12 20:20:17 -0500

mether gravatar image

When I attempt to use the built in gnome screencast feature I get a 0 byte webm file. It was working at some point, but now no joy.

Why did it stop working? How can I debug the issue?

I did recently install audacity-freeworld, could be a gstreamer issue.

Did some digging for a command line execution of screencasting and here is my output:

Setting pipeline to PAUSED ...
Pipeline is live and does not need PREROLL ...
Setting pipeline to PLAYING ...
New clock: GstAudioSrcClock
Redistribute latency...
*** ERROR: from element /GstPipeline:pipeline0/GstVP8Enc:vp8enc0: Failed to initialize encoder
Additional debug info:
gstvp8enc.c(799): gst_vp8_enc_set_format (): /GstPipeline:pipeline0/GstVP8Enc:vp8enc0:
abi mismatch
Execution ended after 69952343 ns.
Setting pipeline to PAUSED ...
Aborted (core dumped)
edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Well, it's crashing alright. Can you create a new user and try this out there to see if it works?

FranciscoD_ gravatar imageFranciscoD_ ( 2014-11-13 08:24:00 -0500 )edit

Please ensure that your system is up to date and has a coherent package set installed. I see something about an abi mismatch in the errors which generally crops up if you have packages that were not rebuilt when a library was updated to a new API/ABI version.

FranciscoD_ gravatar imageFranciscoD_ ( 2014-11-13 08:25:16 -0500 )edit