Unable to log in except as root

asked 2014-08-08 14:34:03 -0600

hawkfeather gravatar image

updated 2014-09-28 12:20:42 -0600

mether gravatar image

I'm running Fedora 20 KDE on i686 architecture. At present, I'm unable to log in as user, either on auto-login or manually; I can only log in manually as root. When I try to log in as user, I get an endless loop of KDE starting up, an error message displaying, and the login screen reappearing. The error message is as follows:

yenta_cardbus 0000:02:01.0: no bus associated! (try 'pci=assign-busses')

The assignment statement may belong in a configuration file, am I right? Any help given would be much appreciated.

The /var/log/messages can be found here.

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

Please don't double post again, especially when you include such a massive block of quoted text. I must admit that I'm puzzled because you start off by saying that you're running Fedora 20, but every line in your boot log contains the word "ubuntu." Which is it? If you're running Fedora, why does your boot log read the way it is and if you're running Ubuntu, why are you asking here? Give me a reason not to close this as off-topic.

sideburns gravatar imagesideburns ( 2014-08-08 16:41:47 -0600 )edit

This is definitely Fedora, you can tell by looking at the log - the booting kernel is Linux version 3.15.7-200.fc20.i686 ( mockbuild@bkernel02.phx2.fedoraproject.org ) (gcc version 4.8.3 20140624 (Red Hat 4.8.3-1) (GCC) ) #1 SMP Mon Jul 28 19:21:33 UTC 2014

jstanley gravatar imagejstanley ( 2014-08-08 16:58:03 -0600 )edit

I honestly don't know why the boot log reads `ubuintu'. I assure you that I'm running Fedora on this disk as described above. And there was some issue with either the server or the network; I couldn't even get confrimation that the post occured even once.

hawkfeather gravatar imagehawkfeather ( 2014-08-08 17:03:12 -0600 )edit

Thanx, both of you. I didn't want to close the question when I wasn't sure, and your answers told me what I needed. @hawkfeather, this forum is currently being moderated. No posts, except from moderators, shows up until it's been accepted, so what you saw was normal. I'd much rather that the forum notified you that your post was waiting for moderation, but from what I can tell, the software running it doesn't do things like that. Just be patient; your posts will show up as soon as a (volunteer) moderator takes a look at it.

sideburns gravatar imagesideburns ( 2014-08-08 17:41:22 -0600 )edit
1

Please do not post debugging text, with too many lines. It is preferable to use fpaste for such long text. Thanks.

NickTux gravatar imageNickTux ( 2014-08-08 17:56:16 -0600 )edit

Thanx for the advice about fpaste. I'll remember that in future if I need it. And the reason why ubuntu appears in the boot log is likely because I was running Ubuntu on this disk before installing Fedora [18], and apparently neither anaconda or fedup changed the disk name.

hawkfeather gravatar imagehawkfeather ( 2014-08-08 20:13:08 -0600 )edit

Are you using an ubuntu kernel here?

abadrinath gravatar imageabadrinath ( 2014-08-08 23:30:51 -0600 )edit

@hello: No. As @jstanley noted above, the kernel in question is 3.15.7-200.fc20.i686. And as I explained above, Ubuntu was on the hard drive before I installed Fedora.

hawkfeather gravatar imagehawkfeather ( 2014-08-09 01:34:08 -0600 )edit