Ask Your Question
0

KDE Plasma wont login

asked 2018-08-30 08:01:02 -0500

edmh007 gravatar image

I installed KDE Plasma, using dnf, on Fedora 28 workstation ( which used Gnome by default ). After installing, I rebooted and the system came up ( system is a desktop, not laptop ). At the login greeter ( GDM greeter? ), I click the gear icon and pick "Plasma". Then I click my user name, enter the password. Screen goes blank for 2-3 seconds and then returns to the greeter. I switch to gnome and login fine. I cannot find any errors in dmesg, journalctl, or any of the log files in /var/log

What is going on here? Note: I have SELINUX set to disabled in /etc/selinux/config so I am pretty sure SELINUX is not the cause here.

Thansk.

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

I have SELINUX set to disabled in /etc/selinux/config so I am pretty sure SELINUX is not the cause here.

That's almost never advisable to do so. I recommend you enable it again and leave it that way. Disabling SELinux almost never solves any problems.

genodeftest gravatar imagegenodeftest ( 2018-08-31 02:30:19 -0500 )edit

Maybe. It seems to be too restricitive but I have never used "PERMISSIBLE" mode. I'll give it a try.

edmh007 gravatar imageedmh007 ( 2018-08-31 06:00:49 -0500 )edit

"Permissive" effectively is disabling SELinux. It is not recommended either.

genodeftest gravatar imagegenodeftest ( 2018-08-31 11:06:14 -0500 )edit

3 Answers

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2018-08-31 06:00:02 -0500

edmh007 gravatar image

SDDM install ( and removal of GDM ) does not solve this problem.

Installing the group "KDE Plasma" via dnf does not work either.

I did install "MATE" and that seems to work fine with SDDM. I may stick with MATE for now.

edit flag offensive delete link more

Comments

Please post comments as comments, not as answers to your own question.

genodeftest gravatar imagegenodeftest ( 2018-08-31 11:08:42 -0500 )edit
0

answered 2018-08-31 02:32:17 -0500

genodeftest gravatar image

Last time I had this problem, I could solve it by installing the whole @KDE group in dnf. I think the package dependencies of plasma-workspace are incomplete, but I don't know when.

If that tip works, please tell us which packages got installed by installing the @KDE group. This may help fixing the bug in the future.

edit flag offensive delete link more

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2018-08-30 08:01:02 -0500

Seen: 652 times

Last updated: Aug 31 '18