Ask Your Question
0

Skype microphone doesint work on calls between users , on test call it works just fine

asked 2017-08-24 09:34:06 -0600

userF gravatar image

Hello,

When making a test call , skype mic works just fine , I can hear the record played, but when calling to users they cannot hear me , the mic doesint work

this problem appeared after some updates on Fedora 26 , dont know if it skype or pulse audio or alsa problem.

as I understand there could be problems for linux skype automatic volume adjust and pulse audio during a call with an user , but it also adjust volume on call with Test call service and it works , so do not understand what is changing during a call between users ?

Thank you !

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

If Skype's test call is successful, this is strange. Take a look if for some reason microphone goes muted.

alextheoto gravatar imagealextheoto ( 2017-08-24 12:10:58 -0600 )edit

2 Answers

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2017-08-25 07:58:58 -0600

userF gravatar image

reinstalled all again and tried to contact more users , so some users cannot

user from Ipad couldint hear my mic , few people could hear my mic on android phone and some couldint..

I think its an issue between different skype platforms and servers, do not know how to resolve it

edit flag offensive delete link more

Comments

I agree. From the moment that test call works ok, then it's not your problem. but skype closed code software and server. You can ask at skype forums.

alextheoto gravatar imagealextheoto ( 2017-08-26 01:42:02 -0600 )edit
0

answered 2017-08-25 02:57:12 -0600

userF gravatar image

Yes its really strange , when I open pavucontrol seems its working and auto sound regulation also works , but nobody can hear me, cannot understand where is a problem Test call is ok and call to user - no mic

ALSA Information Script v 0.4.64 http://www.alsa-project.org/db/?f=ee3...

[user@localhost ~]$ rpm -qa | grep pulse alsa-plugins-pulseaudio-1.1.4-1.fc26.x8664 pulseaudio-gdm-hooks-10.0-4.fc26.x8664 pulseaudio-utils-10.0-4.fc26.x8664 pulseaudio-module-x11-10.0-4.fc26.x8664 wine-pulseaudio-2.14-1.fc26.x8664 pulseaudio-10.0-4.fc26.x8664 pulseaudio-libs-glib2-10.0-4.fc26.x8664 pulseaudio-libs-10.0-4.fc26.x8664 wine-pulseaudio-2.14-1.fc26.i686 xfce4-pulseaudio-plugin-0.2.5-2.fc26.x8664 pulseaudio-module-bluetooth-10.0-4.fc26.x8664 pulseaudio-libs-10.0-4.fc26.i686

[user@localhost ~]$ rpm -qa | grep alsa alsa-plugins-pulseaudio-1.1.4-1.fc26.x8664 wine-alsa-2.14-1.fc26.i686 alsa-utils-1.1.4-1.fc26.x8664 alsa-ucm-1.1.4.1-1.fc26.x8664 alsa-lib-1.1.4.1-1.fc26.x8664 wine-alsa-2.14-1.fc26.x86_64 alsa-lib-1.1.4.1-1.fc26.i686

It was working ok after some moment and now it don't.... looks like some uptades doesint work properly, but cannot understand what exactly is wrong

edit flag offensive delete link more

Comments

A workaround: Can you test chromium at web.skype.com

alextheoto gravatar imagealextheoto ( 2017-08-25 03:44:18 -0600 )edit

web skype is the same , its ok for some users and than after some time they again cannot hear my mic ... maybe something with skype servers and different skype platforms....

userF gravatar imageuserF ( 2017-08-25 07:58:22 -0600 )edit

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2017-08-24 09:34:06 -0600

Seen: 292 times

Last updated: Aug 25 '17