Ask Your Question
0

Fedora 25 no internet connection after update

asked 2017-06-24 02:46:46 -0600

Le0 gravatar image

Hi,

after Fedora latest update my system can't find any wifi or internet connection. I tried several applications (Discord, Firefox, using ping command etc.) but none of these could connect to wifi. The wierd thing is that I can send messages from Telegram Desktop Application with no problem. Could someone easily explain to me how to fix this? I am beginer at linux distros and I don't want to come back to Windows.

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

1

Can you boot an older kernel and see if that works?

florian gravatar imageflorian ( 2017-06-24 22:14:21 -0600 )edit

have you tried systemctl restart network?

PeterDavidCarter gravatar imagePeterDavidCarter ( 2017-06-25 09:49:43 -0600 )edit

2 Answers

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2017-06-25 15:07:56 -0600

Butterwaffle gravatar image

I am having this problem as well; wifi was working when I installed fedora 25 live, but when I updated to kernel 4.11.6-201, it stopped working. My system is an MSI C236A with an MSI Motherboard "Gift" Wi Fi Bluetooth PCI E Adapter Intel 8265NGW. I'm not the original poster, but my problem appears to be the iwlwifi card being unable to load firmware... dmesg shows

Direct firmware load for iwlwifi-8265-xx.ucode failed with error -2

where the message repeats for several different integers xx. Curiously, modinfo on iwlwifi indicates that it expects version 28 of the firmware but I've been unable to find it anywhere (it's not part of the firmware RPM and the kernel.org source trees jump from 27 to 31 with nothing in between). I tried adding the 31 version to /usr/lib/firmware and setting the selinux context to match but it refuses to load it. I have not had a chance to try downgrading the kernel packages yet.

edit flag offensive delete link more

Comments

Hmm... I just saw that you can send messages from Telegram, so I am guessing my problem is separate from yours. Maybe your DNS is a problem. If you try to visit http://74.125.138.103/ do you get Google? If so, then DNS (the service that turns internet names into numeric addresses) is the problem.

Butterwaffle gravatar imageButterwaffle ( 2017-06-25 15:14:31 -0600 )edit
0

answered 2017-06-25 09:14:38 -0600

Have you tried booting a previous kernel?

edit flag offensive delete link more

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2017-06-24 02:46:46 -0600

Seen: 584 times

Last updated: Jun 25 '17