Ask Your Question
2

nvidia driver stops to work after system update

asked 2017-02-27 12:42:35 -0500

R.J. Skolasinski gravatar image

updated 2017-02-27 16:02:01 -0500

On my desktop I have Fedora 25 and Nvidia GeForce 970 GTX. I had drivers installed via rpm fusion howto. Until yesterday everything worked perfectly then I end my day by performing system update dnf update -y and shutting down my PC.

Today when I boot it up I found out that it operate in low-resolution mode. Reinstalling nvidia drivers or choosing other kernel from boot menu doiesn't seem to solve the problem. I even for a moment rich state that my machine didn't boot at all due to lack of any graphic drivers, see details here.

In journalctl I saw:

 Error querying connected displays on GPU 0 (Missing Extension).

but I didn't manage to find a solution.

I don't know what else I could try, I will be grateful for any tips. I can provide any necessary logs.


EDIT: I did the following:

  dnf downgrade selinux-policy
  dnf remove xorg-x11-drv-nvidia akmod-nvidia "kernel-devel-uname-r == $(uname -r)"
  rm -f /usr/lib{,64}/libGL.so.* /usr/lib{,64}/libEGL.so.*
  rm -f /usr/lib{,64}/xorg/modules/extensions/libglx.so
  dnf reinstall xorg-x11-server-Xorg mesa-libGL mesa-libEGL
  mv /etc/X11/nvidia-xorg.conf /etc/X11/nvidia-xorg.conf.saved

To clean, hopefully, the installation and then installed again and rebooted: dnf install xorg-x11-drv-nvidia akmod-nvidia "kernel-devel-uname-r == $(uname -r)" reboot

Unfortunately now boot got blocked on:

  Stopping User Manager for UID 42...s from akmod packages....

edit: after reinstalling removed packages with

  sudo dnf reinstall libglvnd\* mesa-\* *\nvidia\*

I am still back to point that I log into low-resolution mode and I got Error querying connected displays on GPU 0 (Missing Extension). in journalctl. I did downgrade selinux-policy to 3.13.1-224.fc25 and set selinux to Permissive.

edit retag flag offensive close merge delete

Comments

1

so you erased

rm -f /usr/lib{,64}/libGL.so.* /usr/lib{,64}/libEGL.so.*

And didn't reinstall them, they aren't provided by mesa anymore

run

sudo dnf reinstall libglvnd\* mesa-\* *\nvidia\*
geforce gravatar imagegeforce ( 2017-02-27 15:22:54 -0500 )edit

Yes, I am able again to login into gnome. However I am still in low resolution mode.

R.J. Skolasinski gravatar imageR.J. Skolasinski ( 2017-02-27 15:45:45 -0500 )edit

Ok. After 5th time of remove

  dnf remove xorg-x11-drv-nvidia akmod-nvidia "kernel-devel-uname-r == $(uname -r)"

and install

  dnf install xorg-x11-drv-nvidia akmod-nvidia "kernel-devel-uname-r == $(uname -r)"

it somehow started to work but I cannot really say why... Like my machine would be haunted today.

R.J. Skolasinski gravatar imageR.J. Skolasinski ( 2017-02-27 16:47:28 -0500 )edit

It's not just you. I am having the exact same problem: https://ask.fedoraproject.org/en/ques...

I pretty much went down the same path you did, but was never able to get it working.

bluepixels gravatar imagebluepixels ( 2017-02-27 18:20:02 -0500 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
2

answered 2017-02-27 13:37:29 -0500

geforce gravatar image
edit flag offensive delete link more

Comments

thanks, probably it is connected but not exactly fixing my issue, see edit.

R.J. Skolasinski gravatar imageR.J. Skolasinski ( 2017-02-27 14:02:59 -0500 )edit

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2017-02-27 12:42:35 -0500

Seen: 347 times

Last updated: Feb 27 '17