Ask Your Question
1

Sound stopped working

asked 2017-02-18 07:39:34 -0600

hend gravatar image

updated 2017-02-19 17:38:17 -0600

sergiomb gravatar image

My sound stopped working. How do I fix this? I reinstalled VLC but no sound in any app

lsmod
Module                  Size  Used by
binfmt_misc            20480  1
fuse                  102400  5
xt_CHECKSUM            16384  1
ipt_MASQUERADE         16384  3
nf_nat_masquerade_ipv4    16384  1 ipt_MASQUERADE
tun                    28672  1
nf_conntrack_netbios_ns    16384  1
nf_conntrack_broadcast    16384  1 nf_conntrack_netbios_ns
xt_CT                  16384  1
ip6t_rpfilter          16384  1
ip6t_REJECT            16384  2
nf_reject_ipv6         16384  1 ip6t_REJECT
xt_conntrack           16384  22
ip_set                 36864  0
nfnetlink              16384  1 ip_set
ebtable_nat            16384  1
ebtable_broute         16384  1
bridge                135168  1 ebtable_broute
stp                    16384  1 bridge
llc                    16384  2 bridge,stp
ip6table_security      16384  1
ip6table_mangle        16384  1
ip6table_nat           16384  1
nf_conntrack_ipv6      20480  12
nf_defrag_ipv6         36864  1 nf_conntrack_ipv6
nf_nat_ipv6            16384  1 ip6table_nat
ip6table_raw           16384  1
iptable_security       16384  1
iptable_mangle         16384  1
iptable_nat            16384  1
nf_conntrack_ipv4      16384  13
nf_defrag_ipv4         16384  1 nf_conntrack_ipv4
nf_nat_ipv4            16384  1 iptable_nat
nf_nat                 28672  3 nf_nat_ipv6,nf_nat_masquerade_ipv4,nf_nat_ipv4
nf_conntrack          106496  10 nf_conntrack_ipv6,nf_conntrack_ipv4,nf_conntrack_broadcast,nf_conntrack_netbios_ns,xt_CT,nf_nat_ipv6,nf_nat_masquerade_ipv4,xt_conntrack,nf_nat_ipv4,nf_nat
iptable_raw            16384  1
ebtable_filter         16384  1
ebtables               36864  3 ebtable_filter,ebtable_nat,ebtable_broute
ip6table_filter        16384  1
ip6_tables             28672  5 ip6table_mangle,ip6table_filter,ip6table_security,ip6table_raw,ip6table_nat
intel_rapl             20480  0
x86_pkg_temp_thermal    16384  0
intel_powerclamp       16384  0
coretemp               16384  0
kvm_intel             192512  0
snd_hda_codec_hdmi     45056  4
snd_hda_codec_realtek    86016  1
kvm                   585728  1 kvm_intel
irqbypass              16384  1 kvm
crct10dif_pclmul       16384  0
crc32_pclmul           16384  0
ghash_clmulni_intel    16384  0
snd_hda_codec_generic    73728  1 snd_hda_codec_realtek
intel_cstate           16384  0
intel_uncore          118784  0
ppdev                  20480  0
gspca_ov519            49152  0
gspca_main             36864  1 gspca_ov519
gpio_ich               16384  0
v4l2_common            16384  1 gspca_main
iTCO_wdt               16384  0
iTCO_vendor_support    16384  1 iTCO_wdt
videodev              172032  3 v4l2_common,gspca_ov519,gspca_main
media                  40960  1 videodev
usblp                  20480  0
joydev                 20480  0
snd_hda_intel          36864  11
snd_hda_codec         126976  4 snd_hda_intel,snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_generic,snd_hda_codec_realtek
snd_hda_core           81920  5 snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_generic,snd_hda_codec_realtek
intel_rapl_perf        16384  0
snd_seq                65536  0
snd_hwdep              16384  1 snd_hda_codec
snd_seq_device         16384  1 snd_seq
snd_pcm               118784  4 snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hda_core,snd_hda_codec_hdmi
snd_timer              32768  2 snd_seq,snd_pcm
mei_me                 36864  0
mei                   102400  1 mei_me
parport_pc             28672  0
lpc_ich                24576  0
tpm_infineon           20480  0
snd                    86016  32 snd_hda_intel,snd_hwdep,snd_seq,snd_hda_codec,snd_timer,snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_generic,snd_seq_device,snd_hda_codec_realtek,snd_pcm
soundcore              16384  1 snd
shpchp                 36864  0
parport                49152  2 parport_pc,ppdev
i2c_i801               24576  0
i2c_smbus              16384  1 i2c_i801
tpm_tis                16384  0
tpm_tis_core           20480  1 tpm_tis
tpm                    40960  3 tpm_infineon,tpm_tis,tpm_tis_core
nfsd                  335872  1
auth_rpcgss            61440  1 nfsd
nfs_acl                16384  1 nfsd
lockd                  90112  1 nfsd
grace                  16384  2 nfsd,lockd
sunrpc                331776  7 auth_rpcgss,nfsd,nfs_acl,lockd
nouveau              1564672  10
video                  40960  1 nouveau
mxm_wmi                16384  1 nouveau
wmi                    16384  2 mxm_wmi,nouveau
i2c_algo_bit           16384  1 nouveau
drm_kms_helper        151552  1 nouveau
ttm                    94208  1 nouveau
crc32c_intel           24576  0
serio_raw              16384  0
drm                   339968  12 nouveau,ttm,drm_kms_helper
r8169                  81920  0
mii                    16384  1 r8169
fjes                   28672  0
hid_microsoft          16384  0


lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family DRAM Controller (rev 09)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200/2nd Generation Core Processor Family PCI Express Root Port (rev 09)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family MEI ...
(more)
edit retag flag offensive close merge delete

Comments

More details please. hardware and software on your system, logs, lspci and lsmod would help.

SteveEbey73701 gravatar imageSteveEbey73701 ( 2017-02-18 09:27:12 -0600 )edit

which audio are you using, intel or nvidia? if nvidia, you might replace the nouveau driver with the proprietary nvidia drivers.

SteveEbey73701 gravatar imageSteveEbey73701 ( 2017-02-19 15:42:58 -0600 )edit

The intel is my default audio. Nvidia is on the graphics card I think. The sound worked when I installed Fedora 25 and then stopped working - possibly when I installed additional software. I installed nonfree codecs etc. Not sure if it stopped working directly after this.

hend gravatar imagehend ( 2017-02-20 11:15:16 -0600 )edit

@hend Maybe not a solution for you but just wanted to say, I had the same problem, sound was working, then not working and I tried everything, then I reinstalled fedora(upgraded also) but still no sound, then I found out it was the speakers that were broken and nothing to do with fedora, I went to the store and got new speakers and wola, everything working since then

somethingSomething gravatar imagesomethingSomething ( 2017-02-20 13:01:18 -0600 )edit

Booted a live CD of Ubuntu 16.01 and youtube sound works perfect so the problem is related to Fedora

hend gravatar imagehend ( 2017-02-20 14:09:17 -0600 )edit

1 Answer

Sort by ยป oldest newest most voted
0

answered 2017-02-21 13:10:49 -0600

sergiomb gravatar image

you should see why pulseaudio is not running , have you the process ?

ps -ef --cols=800 | grep pulse


/usr/bin/pulseaudio --start --log-target=syslog
edit flag offensive delete link more

Comments

ps -ef --cols=800 | grep pulse gdm 1279 1 0 20:13 ? 00:00:00 /usr/bin/pulseaudio --start --log-target=syslog danie 4816 1 0 21:00 ? 00:00:00 /usr/bin/pulseaudio --start --log-target=syslog danie 5113 4388 0 21:02 pts/0 00:00:00 grep --color=auto pulse

Still no audio - how do I fix this?

hend gravatar imagehend ( 2017-03-05 13:03:34 -0600 )edit

Question Tools

1 follower

Stats

Asked: 2017-02-18 07:39:34 -0600

Seen: 134 times

Last updated: Feb 21 '17