Ask Your Question

Revision history [back]

i confirm the bug

kernel (3.10.9-200.fc19) minimal install (only console)

System Locale: LANG=pt_BR.UTF-8
VC Keymap: br-abnt2
X11 Layout: br
X11 Model: abnt2
X11 Options: terminate:ctrl_alt_bksp

custom map cause the keyboard has "/" and "?" on keys "q" and "w"

not work running

# localectl set-keymap br-abnt2

work running

# localectl set-keymap br

localectl show this and map work

System Locale: LANG=pt_BR.UTF-8
VC Keymap: br
X11 Layout: br
X11 Model: abnt2
X11 Options: terminate:ctrl_alt_bksp

if run again

# localectl set-keymap br-abnt2

localectl show this and map still work

System Locale: LANG=pt_BR.UTF-8
VC Keymap: br-abnt2
X11 Layout: br
X11 Model: abnt2
X11 Options: terminate:ctrl_alt_bksp

conf files are setting ok

/etc/vconsole.conf is ok KEYMAP=br-abnt2

/etc/default/grub is ok /boot/grub/grub.cfg is ok

i confirm the bug

kernel (3.10.9-200.fc19) minimal install (only console)

System Locale: LANG=pt_BR.UTF-8
VC Keymap: br-abnt2
X11 Layout: br
X11 Model: abnt2
X11 Options: terminate:ctrl_alt_bksp

custom map cause the keyboard has "/" and "?" on keys "q" and "w"

not work running

# localectl set-keymap br-abnt2

work running

# localectl set-keymap br

localectl show this and map work

System Locale: LANG=pt_BR.UTF-8
VC Keymap: br
X11 Layout: br
X11 Model: abnt2
X11 Options: terminate:ctrl_alt_bksp

if run again

# localectl set-keymap br-abnt2

localectl show this and map still work

System Locale: LANG=pt_BR.UTF-8
VC Keymap: br-abnt2
X11 Layout: br
X11 Model: abnt2
X11 Options: terminate:ctrl_alt_bksp

conf files are setting ok

/etc/vconsole.conf is ok
KEYMAP=br-abnt2

KEYMAP=br-abnt2 /etc/default/grub is ok /boot/grub/grub.cfg is ok

ok

running loadkeys poiting to map work too

~# loadkeys ../lib/kbd/keymaps/i386/qwerty/br-abnt2.map.gz

i confirm the bug

kernel (3.10.9-200.fc19) minimal install (only console)

System Locale: LANG=pt_BR.UTF-8
VC Keymap: br-abnt2
X11 Layout: br
X11 Model: abnt2
X11 Options: terminate:ctrl_alt_bksp

custom map cause the keyboard has "/" and "?" on keys "q" and "w"

not work running

# localectl set-keymap br-abnt2

work running

# localectl set-keymap br

localectl show this and map workworks

System Locale: LANG=pt_BR.UTF-8
VC Keymap: br
X11 Layout: br
X11 Model: abnt2
X11 Options: terminate:ctrl_alt_bksp

if run again

# localectl set-keymap br-abnt2

localectl show this and map still workworks

System Locale: LANG=pt_BR.UTF-8
VC Keymap: br-abnt2
X11 Layout: br
X11 Model: abnt2
X11 Options: terminate:ctrl_alt_bksp

conf files are setting ok

/etc/vconsole.conf is ok
KEYMAP=br-abnt2

/etc/default/grub is ok 
/boot/grub/grub.cfg is ok

running loadkeys poiting to map work works too

~# loadkeys ../lib/kbd/keymaps/i386/qwerty/br-abnt2.map.gz